• Nieuws

  Recent onderzoek: Pretparkbezoek in 2015 opnieuw fors duurder

  Lees meer over dit recente onderzoek

  Verkiezing achtbaantester doelwit van stemfraude

  Lees meer over dit nieuwsbericht


  Loopings Nieuws

  Eerste baandelen van nieuwe achtbaan Toverland geplaatst

  Gepubliceerd op: dinsdag 23 januari 2018

  De bouw van de nieuwe wing coaster Fenix in Toverland is nu echt begonnen. Vanmiddag hebben de eerste baandelen van de spectaculaire achtbaan een vaste plek gekregen. Met behulp van een gigantische hijskraan konden de felblauwe stukken rail in het stationsgebouw getakeld worden.

  De eerste twee elementen wegen respectievelijk 4,4 en 5,3 ton. “De baandelen in het station moeten als eerste geplaatst worden”, legt een woordvoerster uit. “Dat gaat straks namelijk niet meer als het dak van het stat…

  Lees meer


  Efteling krijgt vakantiehuisje speciaal voor bloggers en vloggers

  Gepubliceerd op: dinsdag 23 januari 2018

  Een vakantiehuisje in de Efteling wordt komend voorjaar omgedoopt tot ‘International Blog House’. In de maanden april en mei laat de Efteling bloggers en vloggers slapen in een Dorpshuys van vakantiepark Efteling Bosrijk.

  Daarvoor worden negen weken lang Duitse, Franse, Engelse, Belgische en Nederlandse ‘social influeners’ uitgenodigd. Zij geven elkaar steeds symbolisch de huissleutel door. Tijdens hun verblijf doen ze verslag van hun bezoek op social media. Op die manier wil de Efteling mee…

  Lees meer


  Woede over bezuinigingen in Engels pretpark

  Gepubliceerd op: dinsdag 23 januari 2018

  Het grootste attractiepark van Groot-Brittanniƫ heeft een hoop mensen kwaad gemaakt met rigoureuze bezuinigingsmaatregelen. Een groot deel van de attracties in het Engelse pretpark Alton Towers gaat voortaan later open.

  Als de poorten van het park om 10.00 uur opengaan, kunnen bezoekers alleen gebruikmaken van de nieuwe houten achtbaan Wicker Man, spinning coaster Spinball Whizzer, een piratenschip, een theekopjesmolen en de attracties in themadeel X-Sector en kindergebied CBeebies Land.

  Lees meer


  Bouw van Europa’s hoogste en snelste megacoaster begonnen

  Gepubliceerd op: dinsdag 23 januari 2018

  In Polen is de bouw van Europa’s hoogste en snelste megacoaster gestart. Pretpark Energylandia neemt later dit jaar de 77 meter hoge achtbaan Hyperion in gebruik, met een topsnelheid van maar liefst 142 kilometer per uur. Het eerste gedeelte van de constructie staat al overeind.

  Dat is te zien op foto’s van Poolse pretparkfans. Hyperion wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. Er is nog geen openingsdatum bekend. “Deze toevoeging zorgt ervoor dat we bij de top van de Europese pretpa…

  Lees meer


  Alleen voor echte fans: meld je aan voor de Efteling Pubquiz

  Gepubliceerd op: maandag 22 januari 2018

  Speciaal voor Ć©chte Efteling-fans wordt er een heuse Efteling Pubquiz georganiseerd. Binnenkort kunnen liefhebbers van de Efteling laten zien hoe veel ze van het attractiepark weten. De quiz, in elkaar gezet door Efteling-fansite De Vijf Zintuigen, bestaat uit acht rondes met tientallen vragen over attracties, sprookjes, entertainment, muziek en de geschiedenis van de Efteling.

  Het evenement wordt voor de tweede keer gehouden. Tijdens de vorige editie kwamen behoorlijk pittige vragen voorbij…

  Lees meer


  Walibi Holland haalt rodeostier weg

  Gepubliceerd op: maandag 22 januari 2018

  Slechts nieuws voor Walibi-bezoekers die graag hun kunsten vertonen op een rodeostier. Walibi Holland heeft de mechanische stier deze winter weggehaald, bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings.

  De betaalattractie stamt nog uit de tijd dat het attractiepark door het leven ging als Walibi World. Destijds lag de stier in een cowboygebied. Inmiddels is het themadeel omgedoopt tot Zero Zone, met achtbaan Lost Gravity en virtual reality-attractie NeuroGen.

  De rodeostier maakt p…

  Lees meer


  Efteling deelt indrukwekkende dronebeelden van sloop Python

  Gepubliceerd op: maandag 22 januari 2018

  De Efteling heeft de sloop van de Python op een bijzondere manier in beeld gebracht. Onlangs vloog een drone over de restanten van de beroemde achtbaan heen. De afgelopen weken is het grootste gedeelte van de rollercoaster afgebroken.

  Alleen het gedeelte van de remmen tot en met de eerste afdaling bleef staan, inclusief het stationsgebouw. Ook de wachtrij is nergens meer te bekennen. “Je herkent de Python bijna niet meer”, laat de Efteling weten. “Nog even en we beginnen aan de opbouw van de …

  Lees meer


  Openingsdatum van nieuw Plopsa-pretpark bekend

  Gepubliceerd op: maandag 22 januari 2018

  De openingsdatum van het gloednieuwe Plopsa-pretpark Majaland Kownaty is bekend. Het attractiepark in Polen, vlakbij de Duitse grens, gaat eind mei open voor het grote publiek. Vanaf zaterdag 26 mei zijn bezoekers welkom.

  Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe trekpleister, die grotendeels overdekt is. De attracties staan in het teken van de Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Bumba.

  Majaland is onderdeel van de eerste fase van Holiday Park Kownaty….

  Lees meer


  Oeps: Efteling vindt schunnige dildo-tweet leuk

  Gepubliceerd op: maandag 22 januari 2018

  Iemand bij de Efteling was vanochtend kennelijk nog niet helemaal wakker. Een medewerker van de social media-afdeling heeft per ongeluk een Twitter-bericht met een wel heel pikante video geliket.

  Op het lollige filmpje, geplaatst door Twitter-account ThemeparkP00P, is te zien hoe De Vliegende Fakir uit het Sprookjesbos met zijn magische fluit enkele tulpen omhoog laat komen. Tot zover niets geks, ware het niet dat er tegelijkertijd ook een enorme huidskleurige dildo de lucht in gaat.

  De…

  Lees meer


  Loopband in Disneyland Paris al maanden kapot

  Gepubliceerd op: zondag 21 januari 2018

  Hoe moeilijk kan het zijn om een loopband te repareren? Dat vragen veel fans van Disneyland Paris zich af nu de loopband bij het parkeerterrein al ruim een half jaar buiten gebruik is. De zogeheten ‘moving walkways’ zijn bedoeld om bezoekers op een comfortabele manier van hun auto naar de ingang van de Disney-parken te brengen.

  Maar de afgelopen maanden stonden de meeste banden stil. “We waarderen de extra lichaamsbeweging, maar dit duurt nu al maanden”, meldt fansite ED92 op Twitter. De twee…

  Lees meer


 • TelegraafTickets.nl Terug