• Nieuws

  Recent onderzoek: Pretparkbezoek in 2015 opnieuw fors duurder

  Lees meer over dit recente onderzoek

  Verkiezing achtbaantester doelwit van stemfraude

  Lees meer over dit nieuwsbericht


  Loopings Nieuws

  Niet alleen een lancering bij nieuwe achtbaan Efteling

  Gepubliceerd op: woensdag 25 april 2018

  De Efteling heeft plannen voor een achtbaan met een lancering, maar daar blijft het niet bij. De nieuwe rollercoaster, gepland voor 2020, krijgt nog meer elementen. Eén daarvan wordt een klassieke kettinglift. Dat kan Looopings als eerste melden.

  Tijdens een ritje in de nieuwe achtbaan worden passagiers eerst gelanceerd. Later volgt een liftheuvel van enkele tientallen meters hoog. Looopings onthulde eerder deze maand al dat de nieuwe achtbaan een attractie wordt voor de hele familie. De top…

  Lees meer


  Zo klinkt het nieuwe entreegebied van Toverland

  Gepubliceerd op: woensdag 25 april 2018

  Toverland heeft speciale muziek laten maken voor het nieuwe entreegedeelte Port Laguna. Komende zomer opent het Limburgse attractiepark een uitgestrekt havenstadje met kleurrijke huisjes in mediterrane sferen. Op YouTube staat alvast een kort voorproefje van de bijbehorende soundtrack.

  Vanuit Port Laguna kunnen bezoekers de verschillende themagebieden van Toverland betreden, waaronder het nieuwe deel Avalon. De opening vindt plaats op 7 juli. Het Duitse bedrijf IMAscore verzorgt de muziek, di…

  Lees meer


  Interactief fotoscherm nieuw in Walibi Holland

  Gepubliceerd op: woensdag 25 april 2018

  Bezoekers van Walibi Holland kunnen tegenwoordig een bijzondere foto laten maken. In de overdekte galerij Hall of Fame staat sinds kort een groot green screen. Wie daarvoor plaatsneemt, wordt met behulp van de computer in een andere omgeving geplakt.

  “Het lijkt dan alsof je in onze nieuwste achtbaan Lost Gravity zit”, vertelt een woordvoerder aan Looopings. De rollercoaster op de foto heeft hetzelfde kleurenschema als Lost Gravity, al wijkt het baantype af. Voor 4 euro wordt het eindresultaat…

  Lees meer


  Openingsdatum van wildwaterbaan Movie Park Germany bekend

  Gepubliceerd op: woensdag 25 april 2018

  Movie Park Germany heeft bekendgemaakt wanneer de vernieuwde wildwaterbaan Excalibur – Secrets of the Dark Forest opengaat. Bezoekers kunnen de gerenoveerde waterattractie komen ontdekken vanaf maandag 7 mei. Enkele dagen eerder mogen journalisten en fansites al een kijkje nemen.

  De rapid river uit 1996 is de afgelopen maanden grondig verbouwd. Er kwam een nieuw thema, dat draait om tovenaar Merlijn. Hij stuurt bezoekers op een zoektocht naar het legendarische zwaard Excalibur.

  Eerder had …

  Lees meer


  Nieuwe Marvel-film volgt andere verhaallijn dan Disneyland Paris

  Gepubliceerd op: woensdag 25 april 2018

  De nieuwe Marvel-film Avengers: Infinity War, die vandaag in première gaat, zorgt voor een merkwaardige situatie in Disneyland Paris. Komende zomer presenteert Disneyland Paris verschillende shows met de superhelden van Marvel, onder de noemer Summer of Super Heroes. Maar de langverwachte bioscoopfilm volgt een totaal andere verhaallijn.

  Let op: dit artikel bevat spoilers over de afloop van het verhaal.

  Wie Avengers: Infinity War heeft gezien, weet dat de blockbuster vol zit met bizarre p…

  Lees meer


  Plopsaland verwelkomt personages van Nickelodeon

  Gepubliceerd op: woensdag 25 april 2018

  Plopsaland gaat in zee met Nickelodeon. De figuren van de bekende kinderzender komen binnenkort naar het Vlaamse attractiepark. In Plopsaland De Panne vinden op zaterdag 28, zondag 29, maandag 30 april en dinsdag 1 mei de Nickelodeon Fandays plaats.

  Bezoekers kunnen op de foto met personages als SpongeBob SquarePants, Dora the Explorer, de Teenage Mutant Ninja Turtles en de pups van Paw Patrol. In het park komen tijdelijk een Nickelodeon Village en een Nick Jr. Playzone te liggen. Ook is er e…

  Lees meer


  Boze buren Efteling halen 10.000 euro op voor advocaat

  Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018

  Een inzamelingsactie van boze buurtbewoners van de Efteling is een succes. Omwonenden van het attractiepark zijn er in één week tijd in geslaagd om ruim 10.000 euro op te halen. Daarmee kan een advocaat betaald worden die een officieel bezwaar indient tegen de uitbreidingsplannen van de Efteling.

  De buren – verenigd in de stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel – hebben zich pas onlangs in de toekomstplannen van de Efteling verdiept. Zo ontdekten ze dat in het bestemmingsplan me…

  Lees meer


  Foto’s: eerste inversie van nieuwe wing coaster Toverland is af

  Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018

  De bouw van de spectaculaire nieuwe wing coaster Fenix in Toverland heeft een vlucht genomen. Afgelopen week werd het hoogste punt van de achtbaan bereikt. Vandaag is de eerste inversie opgebouwd. Dat zorgt voor indrukwekkende plaatjes.

  Een ritje in Fenix bestaat uit drie inversies: een zogeheten dive drop, een Immelmann en een zero G-roll. De Immelmann staat sinds vandaag op zijn plek. Het element – een halve looping met een halve kurkentrekker – werd vernoemd naar Max Immelmann, een Duitse …

  Lees meer


  Bezoekers van Tikibad in Duinrell geëvacueerd

  Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018

  Het Tikibad van Duinrell is vanmiddag ontruimd. Vanwege een technische storing aan de apparatuur moesten de bezoekers van het waterparadijs onverwachts geëvacueerd worden. Dat bevestigt een woordvoerder van Duinrell aan Looopings.

  Hij zegt nog niet te weten wat er precies aan de hand is. Ook is niet duidelijk hoeveel personen er binnen waren toen het complex ontruimd moest worden. Op de website van het Wassenaarse attractiepark staat dat het bad vandaag gesloten blijft vanwege “onderhoud”.

  Lees meer


  Movie Park Germany viert Koningsdag met 50 procent korting

  Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018

  Koningsdag is dit jaar ook buiten de landsgrenzen te vieren. Movie Park Germany staat op vrijdag 27 april uitgebreid stil bij de Nederlandse feestdag, met een aangepast entertainmentprogramma. Bovendien krijgen Nederlanders 50 procent korting op de entreeprijs op vertoon van een kortingsbon.

  In het Duitse filmpark worden vrijdag Hollandse liedjes ten gehore gebracht, zoals de klassieker ‘Tulpen uit Amsterdam’ of ‘Het is een nacht…’ van Guus Meeuwis. Met een speciale coupon ontvangen bezoeke…

  Lees meer


 • TelegraafTickets.nl Terug