• Pretparkbezoek in 2015 opnieuw fors duurder

  Pretparkbezoek in 2015 opnieuw fors duurder

  Nederlandse pretparken verhogen de entreeprijzen in 2015 met gemiddeld 3,5 procent. De entreeprijs van een pretparkbezoek is in de afgelopen vijf jaar zelfs met meer dan vijftien procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Uitmetkorting.nl.

  Duur

  Koploper blijft de Efteling met opnieuw een prijsverhoging van één euro. Een volwassene betaalt aan de kassa maar liefst 36 euro voor een dagje vertier in het grootste pretpark van Nederland. Niet de duurste maar wel de ‘winnaar’ van 2015 is Julianatoren die de entreeprijs met twee euro verhoogt. Extreem is dat niet, aangezien de entreeprijs de afgelopen jaren juist onveranderd bleef. Oorzaken voor prijsverhogingen liggen volgens de parken voornamelijk in het terugverdienen van investeringen in het park, zoals een nieuwe attractie.

   

  Onbetaalbaar

  Voor veel gezinnen wordt een dagje pretpark onbetaalbaar. De entreekosten voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen bedraagt gemiddeld 100 euro. Daar komen reiskosten, parkeerkosten, eten, drinken en eventuele andere uitgaven in het park nog bij.

   

  Goedkoper

  Is een dagje pretpark dan helemaal onbetaalbaar geworden? Nee, een trend die in 2015 doorzet zijn de groeiende verschillen tussen kassaprijzen en online prijzen. Door vooraf via internet de entreekaartjes te kopen zijn besparingen tot 15 procent geen uitzondering. Pretparken zien dit als een manier om onder andere beter inzicht te krijgen in verwachte drukte, en voor de bezoeker scheelt het wachttijd bij de ingang van het park.

   


  Voor meer informatie surf naar: https://www.uitmetkorting.nl/nieuws/pretparkbezoek-in-2015-fors-duurder

 • TelegraafTickets.nl Terug